Aksel Hennie: Photographs by Stephen Butkus

Aksel Hennie har en av hovedrollene i høstens desidert mest omtalte film: Mordene i Kongo.

Han portretterer Joshua French som – sammen med Tjostolv Moland (spilles av Tobias Santelmann i filmen) – ble arrestert av kongolesiske myndigheter i 2009, anklaget for spionasje og drap. Arrestasjonen skjedde etter at sjåføren deres, seksbarnsfar Abedi Kasongo, ble funnet skutt og drept i jungelen. I dag, ni år senere, er det fortsatt ikke kjent hva som egentlig skjedde.

Hennie er en «alt eller ingenting»-kar, og i Mordene i Kongokommer dét til uttrykk via den fysiske forandringen han gjennomgikk i forkant av innspillingen. Skuespilleren tok nemlig av 16 kilo (???) for å være en mest mulig troverdig versjon av Joshua French.

We shot the pictures of Aksel in our studio in Oslo, Norway a few months before he travelled to Kongo to play the part as Joshua French.

Link til saken i Dagbladet:

https://www.dagbladet.no/kultur/aksel-hennie-ofret-helsa-for-rollen-som-joshua-french/70382963

Se bildene under:

eivind holum